Please rotate your device.

Grow out

Zodra het broed het gewenste formaat heeft bereikt (einde nursery fase) wordt het verkocht aan binnen-en buitenlandse kwekers. Ook vormt een deel van het broed de basis voor de grow-out in mandjes en op de bodem.

Voor de opkweek in mandjes dient het broed minimaal 10mm groot te zijn (T6). In eerste instantie wordt gebruik gemaakt van 6mm gaas. Gedurende het kweekseizoen wordt het broed regelmatig gesorteerd en overgezet in schone manden met een toenemende diameter. In een tijdsbestek van 12 tot 16 maanden groeit het broed tot consumptieformaat (ca 50 gram). Voordeel van deze manier is de beheersbaarheid van de kweek, nadeel is dat het onderhoud van het systeem vrij arbeidsintensief is.

Voor de opkweek op de bodem starten we met 20-30mm groot zaad (T10). Dit zaad wordt uitgezaaid op een van onze oesterpercelen waar het opgroeit tot consumptieformaat. Voordeel van deze manier is dat het weinig arbeid kost, nadeel is het risico op verlies van oogst door storm/wind en predatie door krabben en zeesterren.