Sinds eind 2005 heeft Roem van Yerseke een eigen schelpdier hatchery. Tijdens de opstartfase (2005 t/m 2008) is veel onderzoek gedaan naar het kweken van mosselzaad. De jaren daarna is echter vooral aandacht besteed aan de kweek van economisch meer interessante soorten zoals de platte oester, japanse oester en verschillende soorten tapijtschelpen.
Sinds 2013 richten we ons op de kweek van japanse- en platte oesters. Deze worden jaarrond routinematig gekweekt. Andere schelpdiersoorten worden alleen nog op aanvraag gekweekt. In deze eerste en enige Nederlandse schelpdierhatchery worden schelpdierlarven onder gecontroleerde omstandigheden opgekweekt tot schelpdierbroed van enkele milimeters groot. Vervolgens wordt dit schelpdierbroed overgezet naar één van de verschillende nursery-fasciliteiten van het bedrijf waarin het scheldierbroed groeit tot het gewenste formaat (1 tot 3cm) is bereikt. Dit schelpdierzaad is de basis voor grow-out in mandjes of op de bodem.
Oesterherpes veroorzaakt grote sterfte in de Japanse Oesters in heel Europa en is daarmee een grote bedreiging voor de oestersector. In de schelpdierhatchery van Roem van Yerseke worden sinds 2013 Japanse oesters gekweekt die minder vatbaar zijn voor het herpesvirus. Dit broed vertoont lagere uitval dan broed van wilde oesters, wat zich vertaalt in een hoger rendement gedurende de kweek.
Het wordt opgekweekt voor eigen grow-out proeven in de Oosterschelde, Veerse Meer en Grevelingenmeer. Ook zijn ze bestemd voor de binnendijkse kweek, bijvoorbeeld Zeeland Aquacultuur, of verkocht aan andere kwekers in binnen- en buitenland.